Vandenbergh, in een grijs verleden nog dertien keer actief voor De Rode Duivels, verhuist na vier jaar bij eersteprovincialer SC Aarschot naar vierdeprovincialer Ramsel. Al dan niet toevallig de club uit de geboorteplaats van zijn vader Erwin Vandenbergh.
Juist de vergelijking met zijn vader – en zesvoudig topscorer van de Belgische Eerste Klasse – heeft zoon Kevin immer achtervolgd. Hij was ook een tijd gebrouilleerd met zijn vader. Het kwam zelfs tot een juridische strijd. Inmiddels zijn alle plooien gladgestreken.
Kevin voelde immer de ogen van zijn vader en diens verleden als spits in zijn rug prikken. Ook na zijn entree in de Galgenwaard, waar hij in 2007 als recordaankoop binnenkomt. Mede vanwege de scoringsdrift in het shirt van RC Genk prijst FC Utrecht zich gelukkig met de komst van de spits. 'Belgische voetballers gedijen doorgaans uitstekend bij onze club', zegt voorzitter Jan-Willem van Dop in Voetbal International. 'Dus ook van Vandenbergh mogen we wat verwachten.'
De verwachtingen vallen tegen. Vies tegen. Tot zijn definitieve einde aan het slechte huwelijk in 2010 komt Vandenbergh tot slechts 25 wedstrijden en vier treffers in Utrechtse dienst. Na Eupen verdwijnt hij via KV Mechelen, Westerlo en Dessel Sport in 2016 in de vergetelheid. Bij Aarschot laat hij zich zien als goalgetter, met 60 goals in 30 wedstrijden. Een terugkeer van de schutter die FC Utrecht voor ogen had in 2007, maar dan wel op een ander niveau.
Nenhum comentário:
Postar um comentário