FB Akhisar maçı özeti ve golleri izle ve skoru kaç kaç bitti? gibi aradıklarınıza buradan ulaşabilirsiniz. Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam Teleset Mobilya Akhisar ile Fenerbahçe karşılaştı. İlk maçta kendi evinde Galatasaray'a 2-1 yenilen, ardından Türk Telekom Stadyumu'nda 2-0 galip gelerek adını finale yazdırmayı başaran Akhisar, muhteşem bir başarı hikayesine imza atmıştı. Vodafone Park'taki ilk maçta 2-2 berabere kalan, ardından Kadıköy'de yaşanan olayların ardından ilk etapta tatil edilen ve Beşiktaş'ın hükmen mağlup olarak turnuvalardan elenmesine kadar sebep olarak finale çıkan Fenerbahçe, finalde Akhisarspor'a 3-2 kaybederek Türkiye Kupası'nda ikinci oldu. Akhisarspor ise şampiyon oldu. Futbol severler ise Fenerbahçe Akhisar maçı kaç kaç bitti? sorusuna cevap arıyor. FB Akhisar maçı skoru ve maç sonu özet detayları ise turkiyegazetesi.com.tr adresinde yer alıyor...

FENERBAHÇE 2-3 AKHİSAR [GENİŞ ÖZET]
86'GOL! Fenerbahçe, Josef De Souza'nın attığı golle skoru 3-2 yapıyor. Mathieu Valbuena'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında top ön direkte bulunan Josef De Souza'ya geliyor. Josef De Souza'nın kafa vuruşunda top kaleci Fatih Öztürk'ün solundan ağlarla buluşuyor.
81'GOL! Teleset Mob. Akhisarspor, Helder Barbosa'nın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Miguel Lopes'in sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Muğdat Çelik topu kafayla Helder Barbosa'ya indiriyor. Helder Barbosa topu soluna çektikten sonra altıpasın hemen dışından şutunu çekiyor, savunmadan seken top kaleci Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluşuyor.
70'GOL! Teleset Mob. Akhisarspor, Abdoul Sissoko'nun attığı golle karşılaşmada 2-1 öne geçiyor. Miguel Lopes'in pası ile sol kanatta topla buluşan Muğdat Çelik, ceza sahası içerisine girdikten sonra ortasını penaltı noktası üzerinde bulunan Abdoul Sissoko'ya yapıyor. Abdoul Sissoko'nun kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'in sağından ağlarla buluşuyor.
56'GOL! Fenerbahçe, Fernandao'nun attığı golle skoru 1-1 yapıyor. Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşu kaleci Fatih Öztürk'ün solundan ağlarla buluşuyor.
45'Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Teleset Mob. Akhisarspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.
45'İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.
40'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aatif Chahechouhe geçiyor. Aatif Chahechouhe'nun yaptığı ortaya kimse dokunamıyor ve top ters kanattan oyun alanının dışına çıkıyor.
37'Josef De Souza'nın ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.
35'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Aatif Chahechouhe geçiyor. Aatif Chahechouhe'nin yaptığı ortayı kaleci Fatih Öztürk yumruklayarak uzaklaştırıyor.
32'GOL! Teleset Mob. Akhisarspor, Miguel Lopes'in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan Helder Barbosa'nın kullandığı serbest vuruş sonrası topla buluşan Abdoul Sissoko'nun kafa vuruşu Roman Neustadter'den sekip ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Miguel Lopes'e geliyor. Miguel Lopes'in gelişine çektiği şut kaleci Volkan Demirel'in sağından ağlarla buluşuyor.
25'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Helder Barbosa geçiyor. Helder Barbosa'nın ortası ile altıpas çizgisi üzerinde buluşan Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'den dönüyor.
14'Soner Aydoğdu'nun ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut savunmadan dönüyor.
12'Mehmet Topal'ın topuk pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda buluşan Josef De Souza'nın çektiği şut kaleci Fatih Öztürk'ten dönüyor.
8'Roberto Soldado'nun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı, ceza sahası içerisine girer girmez ortasını yapıyor ancak Mustafa Yumlu kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.
6'Ömer Bayram'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Helder Barbosa'nın ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.
3'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Hasan Ali Kaldırım geçiyor. Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Teleset Mob. Akhisarspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.
2'Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı ortayı Miguel Lopes kafayla uzaklaştırıyor.
1'Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
İLK 11'LER
TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Fatih, Lopes, Mustafa, Caner, Ömer, Sissoko, Soner, Muğdat, Onur, Barbosa, Henrique(Muhtemel)
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk 
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Alper, Mehmet Topal, Josef, Aatif, Giuliano, Soldado
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
Fenerbahçe Akhisar maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda şifresiz canlı izlenecek?
Diyarbakır'daki Fenerbahçe Teleset Mobilya Akhisar maçı 20:30'da başlayacak. ATV ekranlarından şifresiz olarak yayınlanacak mücadelenin ardından galip gelen taraf kupanın sahibi olacak.
Fenerbahçe'ye final öncesi iki kötü haber

Fenerbahçe'de Dirar ve Mehmet Ekici, Teleset Mobilya Akhisarspor maçı kadrosuna alınmadı.

Diriliş Fener
Fenerbahçe, Türk sporunun en büyük problemi olarak kabul edilen alt yapı yetersizliğini çözmek için harekete geçti. “Siyah Çoraplılar Futbol Akademisi” projesini hayata geçirmek üzere kolları sıvayan sarı-lacivertliler, Gebze’de kuracakları 3 Temmuz Futbol Akademisi’ni ana üs olarak kullanacak. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve Altyapı Koordinatörü Müjdat Yetkiner çalışmalar hakkında ipuçları verdi. Bu konuda dünya çapında üne sahip olan proje lideriyle 2+3 yıllık sözleşme imzaladıklarını belirten Şekip Mosturoğlu, “Bu kulübün projesi, bir seçim çalışması değil” derken, “Proje liderinin ismini Dünya Kupası’ndan sonra açıklayacağız. Şimdilik söyleyebileceğim, yetiştirdiği 3 jenerasyon Avrupa’nın en iyi liglerinde oynuyor. Bence kim seçilirse seçilsin bu projeyi yürütür” dedi.
A Takım formatında...
Proje liderinin kendi sistemini daha önce TFF’ye sunduğunu ancak ilgi görmediğini belirten Şekip Mosturoğlu, “Biz kendisiyle 2 yıldır temas hâlindeyiz. TFF bu işe sıcak bakmadığı için Fenerbahçe yapıyor” açıklamasında bulundu. Yeni sezona kadar 4 çim sahayı hazır edeceklerini dile getiren Mosturoğlu, projelerinin önemli parçalarından birisinin de pilot takım olduğunu vurgularken, “Trakya’da iki takımla görüşüyoruz. Amacımız bu kulüpleri 1. Lig’e çıkarmak” dedi. Tüm takımların A takım formatında oynayacağına değinen Mosturoğlu, “A Takım’da görev yapacak teknik direktörler de ekole uygun olacak” ifadesiyle Barcelona sistemini benimsediklerini ortaya koydu.   
Deli bir proje
Altyapı Koordinatörü Müjdat Yetkiner, Siyah Çoraplılar Futbol Akademisini deli bir proje olarak niteledi. Yetkiner, “Bitmesi ancak 3-4 sene alır ama biz Fenerbahçeyiz, bu tesisi yapmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman bütün problemleri halledeceğimize inanıyoruz” derken “Bunu ancak Aziz Yıldırım gibi bir reis yapar” ifadesinde bulundu.
Fenerbahçeli oyuncular taraftardan saygı bekliyor
Fenerbahçe’de Bursaspor galibiyeti çok ama çok önemliydi. Hele ki golün son anlarda gelmesi sevincin değerini kat be kat artırdı ancak maç sonundaki duygu ve düşünceler, futbolcu açıklamaları çok dikkat çekiciydi. Çünkü mutluluk paylaşımından ziyade sitem söz konusuydu. Kaptan Volkan Demirel maçın zor olmadığını ancak kendilerinin zorlaştırdığını kabul ederek “Maçı kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama maç sonu ‘Sow’ diye bağırıyorlar. Burada biz ne maçlar kazandık. Biraz destek olunması lazım. Yapabileceğim şeyleri yapamıyorum. Zaten bir baskı var, rakibe yaklaşmışız. Ancak hâlâ takıma istenen desteği biz göremiyoruz. Yalvarıyorum, bize biraz daha saygı gösterin. Yenilince ıslıklarsın o ayrı bir şey. Biz burada onlar mutlu olsun diye mücadele ediyoruz. 11 puan fark vardı, nerelerden geldik. Beni ıslıklayın önemli değil ama burada mücadele eden herkes için saygı gösterin. Bu formaya hizmet eden herkes değerlidir. Bugün yaşananları hak etmiyoruz” dedi.
Tepki geriye atıyor
Yayıncı kuruluşa konuşan Hasan Ali Kaldırım’ın sözleri de kaptan Volkan Demirel’in siteminden farklı değildi. Duygularının karışık olduğunu belirten sarı-lacivertli oyuncu “İnanın bana içeride (soyunma odası) bir durgunluk var. Seviniyoruz ama durgunluk var. Hasta olarak sahaya çıktım, elimden gelen her şeyi verdim. Dışarıda Fenerbahçe’nin kadrosu vasat deniyor. Şu anki futbolcular, evimizde kaybettiğimiz puanlar bugün itibariyle şampiyonluğu ilan edebilirdik. Olmadı. Liderle şu an itibariyle puan farkını kapattık. Evde oynuyoruz ama taraftarın desteğine ihtiyacımız var. 20. dakikada geri pas atınca tepkiler geliyor. Bu bizi geriye atıyor. Son haftalarda taraftarı arkamızda hissetmemiz lazım. Şampiyonluk elimizde değil. Kaybedersek iç saha performansımızdan kaybedeceğiz. Kaç puan geriden geldiğimizi insanlar biliyor. Kalan maçları kazanıp şampiyon olmaya çalışacağız” ifadesini kullandı.
‘Hocamız bize teşekkür etti’
Bursasporlu Ertuğrul Ersoy, takım arkadaşlarını tebrik ederek “İyi mücadele ettik, bunun hakkı galibiyetti ama olmadı. Hocamızın söylediği tek şey teşekkür etmekti. Sahaya yansıtmak istediklerimizi yaptık. Son 4 haftada önce yapılanmaya gittik Mustafa Er’le. Hocamızla iyi bir çıkış yakaladığımızı düşünüyorum. Geçmiş dönemlere göre daha iyi, doğru oynuyoruz. Önümüzdeki yıllarda Bursaspor’u hak ettiği yere getireceğiz” dedi.
12’ye 11 iyi gidiyorduk!
Bursasporlu yönetici Hasan Parlakay’ın hedefinde hakem Fırat Aydınus vardı. Parlakay “Maç 300 dakika bile uzayabilirdi. Zaten 9 dakika uzadığını görünce biz bu maçın normal bitirilmeyeceğini biliyorduk. Hatta öyle ki bazı arkadaşlar yedekteki santrforumuzu atmayı bile hesap ederek tribüne yolladı. Olur ya oyuna girip de gol atar diye. Bazı arkadaşlar hizmetkar olacaklarsa futbolun hizmetkarı olsunlar. Bu tiyatrodan biz memnun kalmadık. Biz bu maçı 12’ye 11 oynarken iyi götürüyorduk, bir anda 12’ye 10 kalınca çocuklar bitiremedi” ifadesini kullandı.
Fenerbahçe Diyarbakır’da
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe kafilesi Diyarbakır'a geldi. 
Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın akşam Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe kafilesi Diyarbakır'a geldi. Uçakla Diyarbakır Havalimanı'na gelen kafile için takım otobüsünün geçeceği güzergahta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Merkez Kayapınar ilçesinde konaklayacağı otele gelen takım otobüsü taraftarlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Otele geçen kafile yarın akşam 20.30’da Diyarbakır Stadı'nda oynanacak maçı beklemeye başladı.
Kupayı alırız
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kupa finali öncesi basın toplantısı düzenledi. Akhisar için, “150 kadar takım arasından sıyrılarak bizim gibi finale gelmeyi başardılar” diyen Kocaman, “Ligde sezonun sonuçlanmasına 2 hafta var ve eğer elimizden şampiyonluk kaçarsa bunun sebeplerinden biri de Akhisarspor takımı olacak. Bizi 2 defa yendiler. Dolayısıyla onlar da kendileri açısından bu psikolojik avantajı kullanmaya çalışacaklar. Son derece zorlu bir karşılaşma olacağını tahmin ediyorum. Öncelikli esas gayemiz finale kalmaktı ve bunu başardık. Şimdi de kupayı kazanmak istiyoruz. Umarım hak eden kazanır” şeklinde konuştu.
Hem Güneş’e hem Terim’e!
Kupanın yarı finalinde Beşiktaş’ın rövanşa çıkmamasının hatırlatılması üzerine Kocaman, “O günkü maçtan sonra duygularımızı söylemiştim. Buraya hak ederek geldik. Kupayı alarak, bunu taçlandırmak istiyoruz. O artık arka tarafta kaldı. İçimden ne gelirse söylüyorum, bazıları gibi duygularımı kağıttan okumuyorum” diyerek Kayseri maçı sonrası önündeki yazılı metni okuyan Şenol Güneş’e gönderme yaptı. Final tarihinin değiştirilmesine tepki gösteren Fatih Terim için de, “Bazı teknik direktörler 2-3 günün hesabını yapıyor. İç sahadaki Akhisar maçını olaylı Beşiktaş derbisinden kısa bir süre sonra oynamıştık” serzenişinde bulundu.  ­­­>
Kocaman rekor kıracak
F.Bahçe ile 2 defa Türkiye Kupası kazanan Aykut Kocaman, geçen sezon da Konyaspor’un başında kupa zaferini yaşadı. Kocaman bu akşam da kupayı havaya kaldırırsa, üçer kupası olan A. Suat Özyazıcı ve Gündüz Kılıç’ı geçip Türkiye Kupası’nı en çok kazanan hoca olacak.

Puan Durumu ve Fikstür
Süper Lig
PTT 1. Lig
S.
Takım
O.
G.
B.
M.
A.
P.
1
Galatasaray
32
22
3
7
39
69
2
Fenerbahçe
32
19
9
4
34
66
3
Başakşehir
32
20
6
6
25
66
4
Beşiktaş
32
19
8
5
34
65
5
Trabzonspor
32
13
10
9
7
49
6
Göztepe
32
13
9
10
0
48
7
Sivasspor
32
14
6
12
-4
48
8
Kayserispor
32
12
8
12
-9
44
9
Kasımpaşa
32
12
7
13
-2
43
10
Malatyaspor
32
10
10
12
-6
40
11
Bursaspor
32
11
6
15
-2
39
12
Antalyaspor
32
10
8
14
-16
38
13
Alanyaspor
32
10
6
16
-5
36
14
Akhisar Bld.Spor
32
9
9
14
-11
36
15
Konyaspor
32
9
8
15
-3
35
16
Osmanlıspor
32
8
9
15
-9
33
17
Gençlerbirliği
32
7
9
16
-16
30
18
Karabükspor
32
3
3
26
-56
12
33. Hafta Maçları
11.5.2018
Antalyaspor  -  Medipol Başakşehir Fk
12.5.2018
Kasımpaşa  -  Gençlerbirliği
12.5.2018
Atiker Konyaspor  -  Göztepe
12.5.2018
Galatasaray  -  Evkur Yeni Malatyaspor
13.5.2018
Kayserispor  -  Akhisar Belediye Gençlik Ve Spor
13.5.2018
Demir Grup Sivasspor  -  Alanyaspor
13.5.2018
Bursaspor  -  Trabzonspor
13.5.2018
Osmanlıspor Futbol Kulübü  -  Beşiktaş
14.5.2018
Kardemir D.Ç. Karabükspor  -  Fenerbahçe