domingo, 31 de maio de 2020

Van der Hoorn krijgt zijn zin: ook Championship wordt hervat

Net als in de Premier League gaat ook in het Championship de bal weer rollen. Het seizoen op het tweede niveau van Engeland zal over een kleine drie weken, op zaterdag 20 juni, hervat worden.
Het statement van de English Football League (EFL) komt drie dagen nadat het licht op groen werd gezet voor de hervatting van de Premier League. Die competitie begint op woensdag 17 juni weer, met de inhaalwedstrijden Aston Villa – Sheffield United en Manchester City – Arsenal. Drie dagen hierna zal er ook in het Championship weer gevoetbald worden, uiteraard als alles op dat moment veilig is.
In het Championship zijn nog negen speelronden te gaan, plus de play-offs. Phillip Cocu hoopt via deze weg alsnog te kunnen promoveren met Derby County, maar zal dan nog wel flink moeten stijgen op de ranglijst. Datzelfde geldt voor Swansea City, dat een plekje boven Derby County staat.
De competitiehervatting biedt Mike van der Hoorn de kans om zich toch nog te laten zien. De verdediger is op de weg terug van een zware knieblessure en zou dit voetbaljaar eigenlijk niet meer in actie komen. Door de corona-onderbreking kan hij nu mogelijk alsnog wat potjes meepikken.

Nenhum comentário:

Postar um comentário