quarta-feira, 10 de maio de 2017

Voorbeschouwing: Lyon - Ajax (Europa League Final Stage)


Ajax staat na de 4-1 overwinning uit de heenwedstrijd van de EL-halve finale aan de poort van de finale. Of toch niet? In Amsterdam is niet iedereen er geheel gerust op, gezien de aanvallende krachten van tegenstander Olympique Lyon.

Lyon: Onverwachte zeperd

Olympique Lyon sneed zichzelf een week geleden in Nederland behoorlijk in de vingers. Een goede start in de Arena kon niet bekroond worden met een doelpunt, en verrassenderwijs stonden de Fransen bij rust met 2-0 achter. In de tweede helft kwamen er zeker ook kansen, maar bleef het bij een treffer van Valbuena. Wat er echter in de verdediging gebeurde, of beter gezegd, niet gebeurde, was tekenend. De 'restverdediging' waar trainers altijd over spreken was na de rust volstrekt verdwenen, en het was aan enkele goede reddingen van doelman Lopes te danken dat de zaak nog niet helemaal gespeeld is. 
Na afloop werden er harde noten gekraakt. Zo uitte spits Lacazette, die zelf niet geheel fit was en vanaf de bank moest starten, kritiek op zijn medespelers, die volgens hem de opdrachten van trainer Genesio totaal genegeerd hadden. Tegelijkertijd was Lyon strijdbaar en liet men verder deze week weten nog altijd het volle vertrouwen te hebben in een goede afloop, donderdagavond. Lacazette maakte afgelopen weekend in de ligamatch tegen Nantes zijn rentree in de basis. Lyon wist met 3-2 te winnen, al wist Lacazette niet te scoren. Invaller Cornet, in Amsterdam nog basisspeler, wist het net wel twee keer te vinden.

Vermoedelijke opstelling Lyon


Lopes – Rafael, Nkoulou, Diakhaby, Morel – Gonalons, Tousart – Cornet, Tolisso, Valbuena – Lacazette

Ajax: Bijna in de finale

Voor Ajax lijkt het na een moeizame start in augustus een prachtig seizoen te worden. De ploeg is in het toernooi van EL gegroeid, en waar het team voorheen net iets tekort kwam in de CL, daar doet men meer dan uitstekend mee op het tweede Europese niveau. De keren dat er een einde werd voorspeld aan het Europese avontuur wisten de rood-witten steeds sterk uit de hoek te komen. Zo werd het hoger ingeschaalde Schalke 04 in de vorige ronde uitgeschakeld en was vorige week Lyon aan de beurt. Zoals gezegd, in de openingsfase had Ajax het niet gemakkelijk, maar er was gezien de rest van de partij niemand die daar zwaar aan tilde.
De titelstrijd in de Eredivisie leek gelopen in het nadeel van de Amsterdammers, na de nederlaag bij PSV (1-0). Door de recente verliespartij van koploper Feyenoord, bij laagvlieger Excelsior (3-0), is er weer enige hoop bij Ajax, dat zelf zijn wedstrijd in de liga eenvoudig won. Go Ahead Eagles werd met 4-0 verslagen, terwijl de meeste basisspelers rust kregen van coach Bosz. De kans dat Ajax kampioen wordt is nog altijd klein, zo erkenden ook de meeste spelers, maar er is dus weer enige hoop. 
In het vorige duel met Lyon ontbraken de vleugelverdedigers Veltman en Viergever. Hun vervangers Tete en Riedewald deden het zeer behoorlijk. Het lijkt, gezien het gehele seizoen, logisch dat Bosz in Frankrijk weer de voorkeur geeft aan Veltman en Viergever. 

Vermoedelijke opstelling Ajax

Onana - Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever - Klaassen, Schöne, Ziyech - Traoré, Dolberg, Younes

Nenhum comentário:

Postar um comentário