quarta-feira, 22 de abril de 2020

IN HET SEIZOEN 2009/'10: MARKO PANTELIC WORDT CULTHELD BIJ AJAX

In de serie 'In het seizoen...' gaan we dit keer tien jaar terug in de tijd. Het jaar waarin Marko Pantelic zijn entree in de Eredivisie maakte.

Op 1 september 2009 maakt een opvallende verschijning zijn opwachting op de burelen van Ajax. Marko Pantelic is na Miralem Sulejmani de tweede Servische aanvaller die in dienst van de Amsterdammers treedt.
Bijna twee weken later debuteert de dan 30-jarige spits met het lange gladde haar in de Eredivisie. Weer twee weken later vindt Pantelic voor het eerst het net in de competitie.
106 DOELPUNTEN 
Nog vijftien goals zouden dat seizoen volgen. Samen met Luis Suárez vormt Pantelic een epische voorhoede, die niet kon voorkomen dat Ajax tweede zou worden, achter landskampioen FC Twente. "We maakten dat seizoen 106 doelpunten. Dat was een paar keer eerder gebeurd in de geschiedenis van Ajax. Voor mij persoonlijk was het een enorm succes om daar onderdeel van te hebben mogen zijn", blikte Pantelic terug op zijn korte periode in Amsterdam in gesprek met â€‹VICE Sports â€‹in 2016.
Tegenwoordig geniet Pantelic nog altijd een cultstatus in Amsterdam. AD-journalist Freek Jansen en compagnon Arco Gnocchi vernoemden hun populaire Ajax-podcast naar de voormalige spits. "Ik werd met open armen ontvangen door de supporters", zei Pantelic zelf over zijn band met de fans. "Als je een staande ovatie in Amsterdam krijgt, weet je dat je het gemaakt hebt."
CORONA 
De Serviër zou na één seizoen alweer de deur achter zich dichttrekken om naar het Griekse Olympiakos te verkassen. Ook daar zou hij nog geregeld doeltreffend zijn en in 2013 een punt achter zijn carrière zetten. Onlangs dook zijn naam weer op toen bekend werd dat Pantelic besmet zou zijn met het coronavirus. Dat zou hij nota bene hebben overgehouden aan een bezoekje aan Amsterdam, waar hij een UEFA-congres bijwoonde. 

Nenhum comentário:

Postar um comentário