quarta-feira, 12 de fevereiro de 2020

Nederland-Ajax bekert verder na makkelijk avondje in Arnhem

Ajax heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. De Amsterdammers stond een heet avondje in Arnhem te wachten, maar een zeer pover Vitesse kon het de landskampioen nooit echt moeilijk maken: 0-3.



Al meteen na de aftrap kreeg Ajax een enorme kans. Lassina Traoré vond echter Vitesse-doelman Remko Pasveer op zijn pad. Uit de tegenstoot testten de Arnhemmers keeper André Onana.
Door die knotsgekke opening leek het een veelbelovende beveravond te worden, maar vervolgens gebeurde er nog maar weinig. Ajax had wel het betere van het spel, maar kwam moeilijk door de handbalverdediging van Vitesse heen.

Babel

In minuut 32 was het alsnog raak. Uit een hoge school-counter vonden Donny van de Beek en Traoré elkaar snel en de spits legde de bal bij de tweede paal panklaar neer voor Ryan Babel: 0-1.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Ajax had de bal, Vitesse trok zich terug en hoopte op een spaarzame uitval. Maar omdat de thuisploeg heel slordig was op de momenten dat ze wel een keer de bal hadden, leverde die afwachtende houding niets op.


Blind & Ziyech

Daarbij leek Vitesse ook fysiek niet bij machte het Ajax echt moeilijk te maken. Het slechte veld - menig speler gleed uit - hielp ook al niet.
De thuisploeg schreeuwde nog wel om een penalty, maar scheidsrechter Bas Nijhuis gaf geen gehoor aan de smeekbedes van Bryan Linssen. Kort daarna maakte Ryan Gravenberch er 0-2 van.
Een prima moment voor trainer Erik ten Hag voor een paar symbolische wissels. Een kwartier voor tijd mocht Daley Blind invallen. De verdediger maakte zijn rentree na het wegvallen door een ontstoken hartspier.
Kort daarop volgde Hakim Ziyech, die dezelfde dag in het nieuws was vanwege een aanstaande overgang naar Chelsea.



Halve finale

Acht minuten voor het einde mocht Ajax nog een penalty nemen, nadat de VAR Nijhuis had overtuigd van een handsbal aan de kant van Vitesse. In de nasleep deelde de arbiter de tweede gele, en dus een rode kaart, prent uit aan de mopperende Tim Matavz, die kon gaan douchen. Dusan Tadic miste niet van elf meter: 0-3.
Ajax plaatste zich zo vrij gemakkelijk voor de halve finale van de KNVB-beker. Daarin is Go Ahead Eagles of FC Utrecht de tegenstander. Dat duel wordt morgen gespeeld.


Nenhum comentário:

Postar um comentário