segunda-feira, 7 de novembro de 2016

Anderlecht en Oostende delen de punten na teleurstellende partij


Resultado de imagem para flag belgium
Anderlecht en Oostende hebben elkaar geen duimbreed toegegeven: 1-1. De twee doelpunten kwamen er na twee terechte strafschoppen, verder had de wedstrijd weinig om het lijf. Door de puntendeling in het Astridpark is Zulte Waregem herfstkampioen. "Blijkbaar hebben we na Europese wedstrijden echt wel moeite om ons niveau te halen", zei Anderlecht-coach René Weiler.

Anderlecht - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Anderlecht lijkt op weg naar een tweede thuisnederlaag tot ook paars-wit in de slotfase een penalty krijgt. Tielemans zet die feilloos om en schenkt Anderlecht nog een punt.
  • Man van de match: De Anderlecht-supporters. Omdat ze uitpakten met een mooi eerbetoon voor Silvio Proto, maar vooral omdat ze bleven zitten voor een wedstrijd die één langgerekte treurmars was.
  • Opvallend: Zelfs Lukasz Teodorczyk kon Anderlecht vandaag niet helpen. De topschutter scoorde in zeven wedstrijden op een rij, maar vandaag kwam er een einde aan die reeks.

Feest voor de aftrap, treurmars erna

Nog voor de wedstrijd begon, was er al heel wat te beleven in het Constant Vanden Stock-stadion. Olivier Deschacht werd gehuldigd voor zijn 566 wedstrijden bij Anderlecht. Na vandaag zijn dat er zelfs 567, waarmee hij Paul Van Himst overtreft en alleen recordhouder wordt.
Ook Silvio Proto werd bij zijn terugkeer naar het Astridpark in de bloemetjes met onder meer een indrukwekkende tifo van de Anderlecht-fans.

Veel spektakel voor de aftrap, maar de huldigingen gaven Anderlecht allerminst vleugels. Integendeel, op het kwartier ontsnapte paars-wit zelfs aan de 0-1 na een flater van Roef. De Anderlecht-doelman zag een schot van Dimata wegspringen van z’n lichaam en tegen de paal botsen. In de herneming besloot El Ghanassy rakelings naast.

Anderlecht was wakker en reageerde meteen. Milic werkte een voorzet van Stanciu bijna in eigen doel, Proto kon de bal nog net voor de lijn keren.

Meer dan een korte opflakkering van Anderlecht was het niet. Paars-wit kwam op het halfuur zelfs met de schrik vrij toen Canesin alleen op Roef kon afgaan na een niet-gefloten overtreding op Teodorczyk. Roef voorkwam de 0-1 met een knappe redding.

Tielemans sleept punt uit de brand voor Anderlecht

Ook na de rust kreeg Anderlecht geen lijn in zijn acties. Oostende deed niet veel beter. Peter Vandenbempt vatte het prima samen: “Deze tweede helft is van een ongekende troosteloosheid.”
De treurmars ging onverminderd voort tot Anderlecht iets voorbij het uur nog wat dieper in het moeras wegzakte. Kara haalde Dimata onderuit in de zestien en de bal ging op de stip. Berrier twijfelde niet en zette de elfmeter feilloos om.

Een alweer bleke Stanciu zorgde voor het antwoord van de thuisploeg na een slimme pass van Capel. Proto stond pal op het schot van de Roemeen.

Anderlecht moest vol aan de bak om een tweede thuisnederlaag te voorkomen. Pas tien minuten voor het einde zorgde invaller Harbaoui voor de verlossing. Hij werd door Milic vastgehouden in de zestien en ook Anderlecht kreeg een strafschop. Tielemans was oog in oog met ex-ploegmaat Proto niet onder de indruk en knalde de bal hoog in doel: 1-1.

Verder kwam paars-wit niet meer. Zulte Waregem is de lachende derde. De competitieleider houdt zowel Anderlecht als Oostende op vijf punten achterstand en is herfstkampioen.

REACTIES

Deschacht: “Speel elke match alsof het mijn laatste is”

Voor Olivier Deschacht begon de wedstrijd met een huldiging, maar nadien viel er ook voor hem weinig te genieten. “Het was een slechte wedstrijd van beide ploegen. Er waren weinig kansen en de kansen die er waren, kwamen er door kleine foutjes”, zei Deschacht.

“We vonden te weinig oplossingen. Bepaalde spelers zoals Hanni hebben al heel veel gespeeld en andere zoals Chipciu komen net terug uit blessure. Dat is wel een geldig excuus, denk ik. Je moet fitte spelers hebben. We zullen de komende twee weken goed kunnen gebruiken om iedereen weer top te krijgen.”
Met 567 wedstrijden is Deschacht nu alleen recordhouder bij Anderlecht. “Dat blijft ongelooflijk. Ik speel elke wedstrijd alsof het mijn laatste is en hoop er nog een paar bij te doen.”

Deschacht snoept het record af van Paul Van Himst. “Ik heb nog niet de helft bereikt van hij bereikt heeft. Vroeger waren er bovendien ook veel minder wedstrijden. Maar ik ben er wel fier op.”

Vanderhaeghe: “Efficiëntie kon beter”

“We mogen tevreden zijn met deze prestatie. We kwamen op 0-1 en hadden de betere kansen. Dan denk je dat we de organisatie kunnen houden, maar beslist één fase over puntenverlies en dat is wel spijtig”, zei Yves Vanderhaeghe.
Oostende heeft nu al zes wedstrijden op rij niet verloren. “Normaal teken je voor 1-1 op Anderlecht. Er stond een blok, alleen hebben we op een aantal fasen niet de juiste keuzes gemaakt. De efficiëntie voor doel kon ook beter.”

Weiler: “Het liep minder door vermoeidheid”

“Het was een wedstrijd met heel weinig doelkansen. De scheidsrechter moest helpen door twee penalty’s te fluiten”, zei Anderlecht-coach René Weiler.
“Door de vermoeidheid liep het minder goed bij ons. Blijkbaar hebben we na Europese wedstrijden echt wel moeite om ons niveau te halen. Die 6-1-zege tegen Mainz heeft ons geen vleugels gegeven. Er was te weinig beweging, Oostende deed het ook goed. We vonden de ruimtes niet en liepen niet intelligent genoeg, maar we hebben ook weinig weggegeven.”
Weiler had ook kritiek op de keuzes van zijn spelers. “Sommige spelers maakten het te moeilijk, soms is de beste oplossing om het eenvoudig te houden, maar ik kan het de spelers ook niet verbieden. We zitten nog in opbouwproces en moeten gewoon goed voortwerken.”

Nenhum comentário:

Postar um comentário