terça-feira, 21 de julho de 2020

Ibrahimovic neemt Milan weer bij de hand

AC Milan heeft zich voorlopig genesteld op de vijfde plaats in de Serie A. Zlatan Ibrahimovic vervulde een hoofdrol tegen Sassuolo.

AC Milan heeft sinds de hervatting van de Serie A de smaak van het succes te pakken. De Rossoneri hebben hun aanspraak op een Europees ticket onderbouwd met resultaten, die ook de clubleiding tot inkeer hebben gebracht. De verwachte wisseling van de wacht, met Ralf Rangnick als de nieuwe sterke man, is definitief van de baan.
Het beoogde slachtoffer, de huidige trainer Stefano Pioli, kan nu een nieuw contract tegemoet zien. Dat is de beloning voor de opmars na de hervatting, die mede vorm is gegeven door Ibrahimovic. De Zweedse vedette van 38 jaar is op meer fronten de leider van het huidige Milan. Zijn instelling heeft de ploeg mentaal sterk gemaakt, zoals zijn doelpunten een basis zijn voor het aanhoudende succes.
Ook tegen Sassuolo bewees hij zijn waarde voor Milan met Hakan Çalhanoglu in de cruciale bijrol. In de negentiende minuut kopte de Zweed uit de afgemeten voorzet van zijn Turkse ploeggenoot binnen.
De gelijkmaker uit een strafschop – Francesco Caputo maakte zijn negentiende competitietreffer – was een tegenvaller voor de gasten. Maar nog voor het rustsignaal zag het er allemaal rooskleurig uit voor Milan.
In de extra tijd van de eerste helft tekende Çalhanoglu andermaal voor het voorbereidende werk voor een volgende treffer van Ibrahimovic. De domme tweede gele kaart voor Mehdi Bourabia bezegelde het lot van Sassuolo. Want met een man minder was de ploeg van Roberto De Zerbi niet bij machte de Milanese gasten te verrassen.
Door de overwinning is Milan naar de vijfde plaats geklommen, al heeft AS Roma nog een wedstrijd achter de hand om Zlatan en co weer voorbij te streven. Voor Sassuolo is de hoop op een Europees ticket door de nederlaag verkeken.

Nenhum comentário:

Postar um comentário