quarta-feira, 17 de junho de 2020

A FEHÉRVÁR LEGYŐZTE A DEBRECENT, MÁR BIZTOS EZÜSTÉRMES

Szinte helyzet nélküli mérkőzésen Futács Márkó góljával nyert 1-0-ra a MOL Fehérvár a Debrecen ellen a labdarúgó NB I 30. fordulójában. A DVSC ezzel már 5 pontos hátrányban van a Pakssal szemben, míg a 10 helyezett Kisvárda is három ponttal előzi meg a Lokit. Ezzel a győzelemmel a Fehérvár már biztosan ezüstérmes az NB I-ben.
A MOL Fehérvár-Debrecen mérkőzésen a vendégcsapatnak volt sokkal nagyobb a tét. Mivel a Ferencváros kedden a Honvéd elleni győzelemmel már megnyerte a bajnokságot, a fehérvári csapat elbúcsúzhatott bajnoki álmaitól. Mivel a Paks szerdán délután 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt, 5 pontra nőtt a különbség közte és a DVSC között. Kondás Elemér csapatának ezért lett volna létfontosságú az idegenbeli győzelem. 
Az első nagy helyzetre a 22. percig kellett várni. Ekkor Hangya baloldali beadása után Hodzic 7 méterről fejelhetett, de a labda végül mellé szállt. Lassú tempóban csordogált a meccs, nagy helyzetek nem alakultak ki, a DVSC játékát elnézve pedig jogosnak tűnhetett a kérdés: hogy fog ez a csapat megmenekülni a kiesés elől? Az első félidő lefújása előtt Petrjak baloldali beadását Stopira hét méterről a kapu mellé fejelte - ez is helyzet volt a hazaiak előtt.



A második félidőben tovább folytatódott a helyzet nélküli futball, csak az eső esett egyre jobban. Mindkét csapat sok hibával játszott, a hazaiak mindenképpen szerettek volna valahogy bepréselni egy gólt. Ez a 83. percben sikerült, ekkor egy jobboldali szabadrúgásra érkezett jó ütemben Futács, aki 5 méterről lőtt a Debrecen kapujába.


A DVSC ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a kiesés ellen vívott harcban. Futács gólja amúgy azt jelentette, hogy az NB I 2019-20-as idényének ezüstérmese a MOL Fehérvár csapata lett. 

Nenhum comentário:

Postar um comentário